Zašto ne koristiti WordPress za izradu web stranice

Zašto ne koristiti WordPress za izradu web stranice
  7th Nov, 18     Direct Design

U današnje vrijeme kada web stranica više nije stvar prestiža već nasušne potrebe, izradom web stranica počeli su se baviti svi, bez ikakvog predznanja i iskustva, te su u tome vidjeli mogućnost lake i brze zarade.

Tako ako u tražilicu upišete pojam “Izrada web stranica” dobiti ćete hrpu rezultata gdje “web dizajner” nudi izradu web stranice već po cijeni večere za dvoje u nešto skupljem restoranu, gdje uz navedenu cijenu stoji kako ćete za taj iznos dobiti vrhunsku web stranicu. Svima koji i najmanje imaju veze s web dizajnom, pa čak i općenito IT industrijom, jasno je koliko je to smiješno, a u konačnici i velika prevara klijenata, koji, budući da najčešće ne znaju dovoljno o samom procesu izrade web stranice, očekuju da će dobiti, kako je navedeno “vrhunsku web stranicu”.

Takve ponude dogodile su se upravo pojavom danas najpopularnijeg CMS sustava WordPressa. Iako hvaljen, prije svega zbog toga što je besplatan, ali i jednostavan, WordPress je postao problem zbog toga što ga koriste svi, neovisno o svojim dizajnerskim, pa čak i informatičkim sposobnostima. Naravno, budući da je besplatan, WordPress koriste i brojne poznate tvrtke koje se bave izradom kvalitetnih web stranica, ali oni vode računa da korisnik uistinu dobije ono što je platio, te ulože mnogo više vremena I znanja u odnosu na gore navedene “dizajnere”, ali naravno, tada je i cijena znatno veća.

Osnovni problem WordPressa, odnosno web stranica koje su brzinski napravljene u njemu je što ćete dobiti stranicu koja podsjeća na još tisuće drugih internet stranica na koje ćete naletjeti surfajući webom. Isto se događa zbog toga što WordPress ima unaprijed definirane teme, te je na “dizajneru” samo da izabere temu, odnosno template koji mu se najviše sviđa, odnosno nešto najbliže onome što je korisnik naveo da želi, te samo ubaci sadržaj, prije svega kontakt podatke korisnika, nešto o njemu ili tvrtci, slike  i ostalo. Za to vrijeme, vizualni identitet uglavnom ostaje nepromijenjen, dok se SEO (Optimizacija za tražilice) u potpunosti zanemaruje, iako je to ključ do vidljivosti Vaše stranice, a ujedno i Vašeg poslovanja.

Kada smo objasnili zašto da se ne odlučite za izradu/kupovinu jeftinih web stranica baziranih na WordPress predlošcima, treba istaknuti kako WordPress ima i druge nedostatke, koji predstavljaju problem i naprednijim web dizajnerima.

Nedostatci WordPress CMS-a:

  1. Predlošci koje često nije moguće u potpunosti izmijeniti prema potrebama klijenta
  2. Nerijetko potrebni brojni pluginovi koji nakon nekog vremena u potpunosti gube podršku za ažuriranje
  3. Nije predviđen za veće stranice s jako puno URL-ova
  4. Nije posebno siguran
  5. Nije prikladan za veće web trgovine

Naravno WordPress ima dosta prednosti kao što je jednostavnost i cijena samog CMS-a, ali ima i mnogo nedostataka, posebno ako Vam netko bez većeg iskustva I znanja u web dizajnu nudi izradu web stranice u WordPressu. Stoga ako želite vrhunsku web stranicu s jedinstvenim dizajnom i kvalitetnom optimizacijom za tražilice, odaberite nekoga tko će vašu stranicu napraviti bez WordPress predložaka, odnosno od nule, samo za Vas.

 
 
 
  Povratak na sve novosti
 
DIRECT DESIGN, obrt za web i grafički dizajn

DIRECT DESIGN je obrt za web dizajn, grafički dizajn i ostale povezane usluge kao što su internet
marketing, izrada vizualnog identiteta tvrtke, izrada virtualne trgovine i još mnogo toga.

IZRADA WEB STRANICA  |  GRAFIČKI DIZAJN  |  DIZAJN APLIKACIJA  |  INTERNET MARKETING