10 year challenge - Kako su izgledale najpopularnije web stranice prije 10 godina?

10 year challenge - Kako su izgledale najpopularnije web stranice prije 10 godina?
  25th Feb, 19     Direct Design

S ulaskom u novu godinu, započeo je i trend objavljivanja vlastitih fotografija od prije 10 godina ili jednostavnije rečeno - #10yearchallenge. S obzirom na posao kojim se bavimo, nama je puno zanimljivije vidjeti kako su neke web stranice izgledale prije 10 godina te kako su mijenjale svoj izgled kroz taj period. Posvetit ćemo se samo izgledu početnih zaslona svake web stranice, ne i dizajnu ostalih podstranica.

Facebook
Najpopularnija društvena mreža je zadržala jednostavnost i Facebook se nije puno promijenio u odnosu na 2009. godinu. 

Google
Ono što se najviše primijeti na izgledu Google tražilice u odnosu na 2009. je redizajniran logo. Osim naveden promjene, dizajn je postao još dodatno minimalistički.

YouTube
2009. godine Youtube je slavio 2 godine postojanja. U idućih 10 godina dosta je izmijenio svoj izgled. Dizajn je dobio više prostora, uklonjen je nepotreban sadržaj dok su određeni linkovi i tekstovi elegantno zamjenjeni sa ikonama. Velika promjena je i uvođenje tamne teme.

eBay
Prije 10 godina početna stranica eBaya je bila nakrcana sadržajem te je korisnik doslovno napadan sa svim kategorijama proizvoda. Danas su se odlučili više posvetiti određenim proizvodima, dok su kategorije zamijenili sa efektnim i privlačnim fotografijama.

Wikipedia
Ako se netko drži svoje ideje i prošlosti, onda je to Wikipedia. Osim sitnih grafičkih izmjena, sami layout stranice je ostao gotovo pa jednak.

Twitter
Zanimljivo je vidjeti kako je prije 10 godina Twitter na svojoj početnoj stranici objašnjavao svojim korisnicima što je zapravo Twitter. Kako su s vremenom dobili sve više korisnika i ljudi su se upoznali s time što je Twitter, tako su odlučili u stilu Facebooka potpuno pojednostaviti svoju početnu stranicu. 

Apple
Iako su potpuno smanjili sadržaj na web stranici, Apple je sa sadašnjim dizajnom podigao kvalitetu stranice. Kvalitetne i privlačne slike te pomno odabrani tekstovi stranici donose i luksuznost. Na taj način postigli su spoj njihovih proizvoda koje preslikavaju i na svojoj stranici.

 

Ukoliko Vaša web stranica izgleda kao lijevi primjeri navedenih stranica, vrijeme je da razmislite o redizajnu web stranice. Ako želite napraviti redizajn web stranice po povoljnoj cijeni, slobodno nam pošaljite upit i poslat ćemo Vam neobvezujuću ponudu. 

 
 
 
  Povratak na sve novosti
 
DIRECT DESIGN, obrt za web i grafički dizajn

DIRECT DESIGN je obrt za web dizajn, grafički dizajn i ostale povezane usluge kao što su internet
marketing, izrada vizualnog identiteta tvrtke, izrada virtualne trgovine i još mnogo toga.

IZRADA WEB STRANICA  |  GRAFIČKI DIZAJN  |  DIZAJN APLIKACIJA  |  INTERNET MARKETING