Najpopularnija boja na internetu

Najpopularnija boja na internetu
  20th Jun, 18     Direct Design

Posljednja istraživanja pokazala su kako je izbor boja na web stranicama zaista šarolik, ali jedna boja se ipak izdvaja ispred ostalih.

Kako bi saznao koja je boja najpopularnija na internetu, web dizajner Paul Hebert analizirao je boje naslovnica 10 najpopularnijih web stranica, te na taj način došao do iznenađujućeg odgovora - najpopularnija boja na internetu je plava! Točnije, radi se o svim nijansama plave boje. Kako navodi Paul Hebert, na navedeno se istraživanje i analizu boja na internetu odlučio budući da je odabir boja za web dizajn izrazito važan, ali i težak zadatak, čak i za njega.

Analizu boja 10 najpopularnijih internetskih stranica napravio je na način da je kreirao skriptu koja je prikupljala i analizirala podatke o bojama početnih stranica, među kojima su Google, Facebook, YouTube, Amazon, Wikipedia...

Osim plave koja je prema navedenoj analizi zauzela prvo mjesto, treba spomenuti i ostale boje od kojih se na drugom mjestu ističe siva boja, potom crvena, žuta, dok je najmanje korištena ljubičasta boja.

Paul Hebert također ističe kako se neće zaustaviti na ovom istraživanju, već mu je cilj prikupiti podatke od čak 100 najpopularnijih internetskih stranica, kako bi dobio što relevantnije podatke i mogao sa sigurnošću zaključiti koja je boja najzastupljenija u web dizajnu.

 
 

Poveznice

Hrvatski dizajneri
 
 
  Povratak na sve novosti
 
DIRECT DESIGN, obrt za web i grafički dizajn

DIRECT DESIGN je obrt za web dizajn, grafički dizajn i ostale povezane usluge kao što su internet
marketing, izrada vizualnog identiteta tvrtke, izrada virtualne trgovine i još mnogo toga.

IZRADA WEB STRANICA  |  GRAFIČKI DIZAJN  |  DIZAJN APLIKACIJA  |  INTERNET MARKETING