Kako izraditi web stranicu? – 6 koraka u procesu izrade web stranice

Kako izraditi web stranicu? – 6 koraka u procesu izrade web stranice
  2nd Oct, 18     Direct Design

Ukoliko tek ulazite u svijet izrade web stranice, kroz ovaj članak Vam donosimo pregled 6 koraka koji objašnjavaju proces izrade web stranice. Zavisno o zahtjevnosti izrade, dugotrajnost procesa izrade web stranice teško je odrediti prije analize i definiranja ciljeva s Vama kao klijentom. 

Svaka naša web stranica se sastoji od efektnog i privlačnog dizajna te optimiziranog i preglednog koda. Sve stranice su napravljene prema najmodernijim standardima te uključuju i CMS sustav kako bi Vi sami po potrebi mogli upravljati sadržajem na stranici.

1. ZAHTJEV I PLANIRANJE WEB STRANICE

Prvi korak je svakako Vaš zahtjev sa potrebom za izradu web stranice. U ovom koraku definiramo sve ciljeve i zahtjeve te se također upoznajemo sa Vašom tvrtkom i poslom koji obavljate. Nakon što dobijemo sve potrebne informacije o Vašem projektu, krećemo sa analizom i istraživanjem tržišta kako bi od samog početka bili svjesni Vaše konkurencije.

2. DIZAJN WEB STRANICE / IDEJNO RJEŠENJE

Sa svim potrebnim informacijama, krećemo na izradu dizajna web stranice. U početnoj fazi kreira se wireframe, te se zatim prema njemu kreira i završni dizajn. Veliku ulogu u ovoj fazi posvećujemo UX-u (User Experienceu) i UI-u (User Interfaceu), odnosno tome kako bi korisničko iskustvo Vaše web stranice bilo na najvišoj mogućoj razini. Ukoliko je potrebno, dizajn dorađujemo sve do Vaše konačne potvrde.

3. PROGRAMIRANJE WEB STRANICE I SEO OPTIMIZACIJA

U fazu programiranja krećemo nakon što je dizajn web stranice odobren s Vaše strane. Sve naše web stranice su izrađene prema najmodernijim standardima te su sve responzivne. Na taj će način Vaša web stranica biti prilagođena svim uređajima koji su danas u upotrebi. Kako je ovo najintenzivniji korak u procesu izrade web stranice, komunicirat ćemo s Vama radi potrebnih materijala koje želite postaviti na web stranicu. Ukoliko tek pokrećete novu web stranicu, sve tekstove i materijale možemo pripremiti za Vas. Osim samog programiranja, u ovoj fazi rješavamo i definiramo hosting rješenje te ime domene.

U ovom koraku pažnju posvećujemo i On-site optimizaciji. Optimizirat ćemo Vašu web stranicu za što bolju poziciju na tražilicama. Današnji Internet preglednici znaju različito prikazivati određene elemente. Uz nas, Vaša web stranica će biti prilagođena za sve Internet preglednike (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari,..).

4. POSTAVLJANJE WEB STRANICE ONLINE

Nakon samog razvoja web stranice i testiranja iste, dolazi i vrijeme postavljanja stranice online kako bi bila vidljiva svima. Za Vas ćemo se pobrinuti kako bi je Google prepoznao i pronašao sve linkove na njoj. Ovdje ćemo za Vas odraditi i drugi dio SEO optimizacije, te prijaviti Vašu web stranicu na sve tražilice kako bi stranica generirala više posjeta i bolje rezultate.

5. PRAĆENJE WEB STRANICE

Konstantno ćemo pratiti Vašu web stranicu te po potrebi uklanjati nastale pogreške. Tu se koristimo sa dva alata, Google Analytics i Google Search Console.

6. INTERNET MARKETING I OPTIMIZACIJA WEB STRANICE

Kada smo završili sa postavljanjem web stranice, možemo Vam ponuditi kontinuirani rad na marketingu i promociji web stranice. SEO je dugotrajan projekt i projekt na kojem je potrebno kontinuirano raditi kako bi se postigli najbolji rezultati. Kompletan SEO i Internet marketing možemo odraditi za Vas te nas slobodno kontaktirajte ukoliko Vam je potrebna pomoć sa promocijom web stranice.

 
 
 
  Povratak na sve novosti
 
DIRECT DESIGN, obrt za web i grafički dizajn

DIRECT DESIGN je obrt za web dizajn, grafički dizajn i ostale povezane usluge kao što su internet
marketing, izrada vizualnog identiteta tvrtke, izrada virtualne trgovine i još mnogo toga.

IZRADA WEB STRANICA  |  GRAFIČKI DIZAJN  |  DIZAJN APLIKACIJA  |  INTERNET MARKETING