Najčešće pogreške poslovnih web stranica

Najčešće pogreške poslovnih web stranica
  19th Jun, 18     Direct Design

Ukoliko ste vlasnik neke kompanije i posjedujete web stranicu, sigurno biste željeli obratiti pažnju na sljedeće pogreške na vašem webu.

U današnje moderno vrijeme, ukoliko želite biti vidljivi svijetu potrebno je imati web stranicu. To se pogotovo odnosi na pružatelje usluga, odnosno kompanije i firme. Mozemo slobodno konstatirati kako web stranica više nije luksuz, već potreba. Međutim, nije dovoljno samo posjedovati web stranicu. Vaša web stranica mora biti korisna i izrazito user-friendly. Zato vam u ovom članku donosimo najčešće pogreške poslovnih web stranica na koje ste ili ćete naići.

Web stranica nije responzivna

Možda najveća i najbitnija pogreška koja se javlja na mnogim web stranicama je responzivnost, odnosno prilagodba web stranice na različite rezolucije uređaja. U listopadu 2016. godine po prvi puta su mobiteli i tableti zabilježili veću posjećenost web stranica nego računala. Tako je 51.3% korisnika koristilo mobitel ili tablet za pristup internetu. Svakim danom sve više korisnika prelazi sa računala na tzv. prijenosne uređaje za pristup internetu i zbog toga je vrlo važno da je vaša web stranica responzivna. Osim samog korisničkog iskustva, responzivnost uvelike utječe i na vašu poziciju na tražilicama. Da li je vaša web stranica responzivna, možete provjeriti na sljedećem linku.

Nedovoljno podataka na web stranici

Posjetioci na vašu web stranicu dolaze sa razlogom – da saznaju više o vašoj firmi, proizvodima ili nešto treće. Ukoliko podaci na vašoj stranici nisu lako dostupni, lako je moguće da izgubite potencijalnog kupca/korisnika.

Brzina učitavanja web stranice

Ako na svojoj web stranici imate web shop, kupci će htjeti da se proizvodi i cijeli shop učitaju relativno brzo. Naime, čak 47% internet korisnika očekuje da se web stranica u potpunosti učita unutar dvije sekunde. Ukoliko se vaša stranica učitava neko duže vrijeme, postoji mogućnost da se korisnik više nikad ne vrati na vašu web stranicu. Brzinu učitavanja web stranice mozete lako provjeriti pomocu Pingdom alata.

Zastarjelost web stranice

Ova pogreška se najviše tiče zastarjelosti izgleda, odnosno dizajna web stranice. Mnogo korisnika više neće posjetiti određenu web stranicu ako im se ne svidi njen dizajn. Dizajn je prva stvar koju korisnik vidi i koja utječe na njega i njegovo iskustvo. Sigurno ne želite da vaša stranica izgleda poput pennyjuice.com.

Nefunkcionalnost prilikom kupnje proizvoda

Možda najgora stvar na koju mozete naići na web shopu je nemogućnost dovršenja narudžbe. Bilo to zbog nefunkcionalne košarice ili zbog toga što niste u mogućnosti unijeti podatke za plaćanje karticom, ovo je stvar koja će sigurno odbiti svakog korisnika od vaše stranice. Osim gubitka posjetioca, gubite i zaradu.

Vrlo je bitno da vaša web stranica bude funkcionalna i da služi svrsi. Osim navedenih pogrešaka, obratite pažnju i na ostale pogreške u web dizajnu jer nikako ne želite da zbog web stranice gubite korisnike i klijente.

 
 
 
  Povratak na sve novosti
 
DIRECT DESIGN, obrt za web i grafički dizajn

DIRECT DESIGN je obrt za web dizajn, grafički dizajn i ostale povezane usluge kao što su internet
marketing, izrada vizualnog identiteta tvrtke, izrada virtualne trgovine i još mnogo toga.

IZRADA WEB STRANICA  |  GRAFIČKI DIZAJN  |  DIZAJN APLIKACIJA  |  INTERNET MARKETING